Lyssna till den Inre Rösten

Häromsistens när jag var lite villrådig och jag visste inte riktigt hur jag skulle göra, så kom jag på mig själv att jag satt och klagade inför Gud.

Om jag lärt mig något i livet, så är det att det är inget ide. Att klaga på Gud alltså. Visst kan jag komma inför Gud med mina grejer, men om jag fastnar i fällan att klaga så har jag lärt mig att bara sluta med klagandet. Det leder ingenstans.

Just den här gången så började jag istället att småprata med Gud, och fråga honom om vad jag skulle göra. Och det var då Han började visa mig på nytt igen, vikten av att lyssna på vad Han vill säga till mig.

Han ärden Helige Ande och finns i mitt hjärta. Han bor i mig. Han vet allt och känner mig bättre än jag själv gör. Han vill leda mig.

Allt det där vet jag ju förstås….men.. ändå är det lätt att bara springa på… Han visade att lösningen funnits där hela tiden, det enda problemet var att jag inte hade lyssnat till honom som hade lösningen!

Det var det där med att vilja klara saker själv.., det är lite efterhängset..! Jag behöver komma till punkten när jag säger: Nä, jag kan inte själv, och jag behöver inte kunna själv!

Att leva som kristen i sitt vardagsliv är att göra sig beroende av att höra Guds röst! Förtrösta på Herren av allt ditt hjärta, och förlita dig inte på ditt förstånd, står det i Ordspråksboken! Vårt förstånd är bra att ha, men det kan faktiskt vara i vägen om det inte får underordna sig Guds vilja! Det stod ju inte att förståndet var värdelöst, det stod bara att vi inte skulle förlita oss på det. Just därför att förståndet, som allt annat, har blivit förstört av synden…det går inte att lita på! Vårt förstånd bedrar oss att göra sådant som Gud inte lett oss till.

Hur låter det när Gud talar då? Hur ska jag veta om det bara är jag eller om det är Gud. Ja, enda riktigt säkra vägen att vet vad som är Gud är att börja göra det du känner längtan till. Om det stämmer med Guds ord, om det visar Hans omsorg och kärlek och om det kommer från ditt hjärta så är det antagligen Gud!

Om du följer det du tror Gud talat till dig om, så kommer du att lära känna hur rösten låter. Gå, så kommer du att veta vad som är Gud och inte.

Just den där gången…när jag satt där och Herren började tala, så började jag se saker framför mig. Inte visuellt, men för min inre syn liksom….. och plötsligt blev allt så självklart på något sätt. Jag började se hur jag måste göra, och det kändes väldigt enkelt och naturligt att göra det också! (Hade någon sagt till mig dagen innan att jag skulle göra på det här viset, så hade jag aldrig i livet gjort det.)

Det var som att med Guds röst och hans tilltal, kom också hans lugn och hans trygghet. Jag visste att om jag gjorde så här så skulle människors liv bli välsignade och jag visste att detta var min ”kallelse” just nu … .även om det inte var någon jättegrej.

Gud har många härliga planer för oss. Om vi pratar med Herren om våran dag och ber honom leda oss, så kommer han att göra det! Om vi verkligen vill! Han kommer att leda oss till människor som vi får välsigna, han kommer att visa vad han skapat just oss att göra. Ibland blir vi så fokuserade på vad vi vill att Gud skall göra för oss, att vi glömmer bort att den allra största välsignelsen ändå är att få vara någon annan människas välsignelse!

Ibland undrar vi… vad är jag bra för.. vad är meningen med mitt liv. Då tänker vi kanske ofta på vad vi har för kallelse med våra liv och så. Men ofta är vår vardag full av möjligheter att få sprida Jesus kärlek till de människor vi möter, och många gånger är det precis det som ger mening. Det kanske inte verkar så stort, men eftersom Gud säger att det är den som är trogen i det lilla, som blir satt över det som är större, så tror jag att det också i det perspektivet är så oerhört viktigt att vi lyssnar till det Gud manar oss att göra, varje dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *