Gud är en Gud som Vill Upprätta Allt

Har du tänkt på hur svårt det kan va att ändra på något man hört förut. Låt oss säga till exempel att du ska möta någon för första gången. Du är förväntansfull och ser fram emot mötet. Strax innan så kommer någon och fäller ett negativt omdöme om den här personen. ”Jo, du behöver nog veta att……” När du sen möter personen är din upplevelse av honom redan färgad av andras kommentarer. Och även om man tycker själv får en helt annan uppfattning om personen ifråga, så finns tanken kvar där i alla fall. Tänk om det är som dom säger….

Så tror jag att många kan uppleva det när det gäller Gud. Det är många som har fällt kommentarer och har åsikter som är negativa och felaktiga om Gud, och då kan det vara svårt att verkligen tro på den Gud som man ser i Bibeln.

Jesus säger att om man vill veta vem Gud är så ska man se på honom. På Jesus alltså. Han och Fadern är ett. Och plötsligt så blir inte Gud obegriplig längre, för Jesus är väldigt tydlig! Han gick omkring på jorden och helade sjuka och befriade dom som var bundna i olika problem. Han är densamme idag. Han går omkring, om än inte synlig för våra fysiska ögon, så i högsta grad levande, och vad gör han? Han helar sjuka och befriar dom som är bundna! Överallt där man läser om Jesus, så hjälpte han människor. Han upprättade dem från allt som det här livet hade åsamkat dem. Han ömkade sig över människorna som var som får utan herde. Han gav dem hopp, han gav dem kärlek och han gav dem en framtid.

Det finns dom som vill förändra den bilden av Jesus. Det har det alltid funnits. Människor som inte vill tro att Gud kan vara så god. Dom vill tona ner alla glädjeyttringar, och bortförklara allt som människor får uppleva i mötet med Jesus, för man tror inte att Gud är så god.

Det är då man måsta våga bilda sig en egen uppfattning. Tänk om det är sant att Jesus fortfarande är densamme! Tänk om evangeliernas beskrivning av Jesus stämmer! Gud har redan från börjat velat upprätta allt som blev sönderbrutet i syndafallet. Det är inte Gud som sett till att all ondska har fördärvat så mycket, det är vi människor som med vår olydnad, bjöd in mörkret. Men Gud såg situationen och hans kärlek tänkte bara en sak. Jag måste upprätta. Jag måste få göra det enda som går att göra, jag låter Jesus ta människornas skuld på sig. På det sättet kan dom bli räddade.

En väg till upprättelse! Enväg till förvandling av hela våra liv.

Det underbara med Gud är att Han inte bara sitter nånstans och kollar ner på oss, nej, han har levt vårt liv och vet precis vad vi går igenom. Han vet vad vi behöver och ber oss att tro på Honom, så han kan få börja sin återupprättelse i oss. Han vill återupprätta vår relation med Honom. Det var det värsta av alltihop, vi förlorade möjligheten att tala med Gud, att umgås med Honom som vår Far. Gud kunde inte längre tala med oss som en Far talar till sina barn. Vi valde bort livet med Honom. Han skulle vilja andas på oss med sin egen Ande och ha gemenskap, men synden gjorde att vi inte längre kunde nå Gud.

Men nu finns återupprättelsen där! För min relation med Gud, men också upprättelse för hela mitt liv! Mina sorger kan få bytas ut mot Guds glädje, mina sjukdomar kan bytas mot helande och läkedom.

Allt i våra liv kan återupprättas! Inte minst våra relationer med människor som vi har runtomkring oss. I dag så kanske det är i relationerna som vi ser den allra största söndringen. Inte många människor idag upplever sig fullständigt trygg i sina relationer. Det är så mycket som vill trasa sönder dem. Vi har blivit själviska och vi bryr oss mindre och mindre om dem som står närmast. Bara jag får som jag vill. Bara jag får mina behov fyllda.

Gud har en utväg och en upprättelse även här. Han vill visa oss en väg till gemenskap med människor som håller, och som berikar oss och inte tar kål på oss!

Upprättelsen är ingen qvickfix…inget som går på en kaffekvart, men in det ögonblick jag börjar gå med Gud och ta Honom på allvar, så kommer jag få se hur saker förändras. Det jag måste göra är att ta ett steg i tro. Jag måste slå dövörat till för rösterna som viskar eller ibland till och med skriker att det här kan inte vara sant, så bra kan det inte vara, och istället se på Honom som sa till Maria när hon undrade varför Han inte kom innan Lasarus dog: ”… Maria, Maria, sa jag dig inte att om du trodde så skulle du få se Guds härlighet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *