Allt till det bästa

Gud har alltid vårt bästa i sina tankar. Han planerar aldrig något annat än att det skall gå väl med allt vi gör.

Om du är en förälder, så kan du aldrig tänka något annat än det bästa för dina barn. Du önskar att det skall gå bra för dem i skolan, du blir stolt om grabben kommer hem och säger att han gjort mål när de spelade fotboll osv.

På samma sätt är det med Gud. Han ser på samma sätt på oss. Han säger till folket att om nu ni som är vanliga människor bryr sig om era barn, hur mycket mer skall då inte jag som är fullkomlig ge vad gott är!

Det här tvivlar vi på ibland, och det tvivlet måste vi utrota. På grund av gamla religiösa och felaktiga föreställningar tänker vi oss att Gud på något sätt också med sin vilja accepterar och samtycker till det dåliga i våra liv.

Även om vi egentligen vet att Gud är god, så smyger sig känslan av att Gud ändå på något sätt skulle vilja att vi just nu har det tufft på ett eller annat sätt. Kanske vi till och med accepterat tanken att vi förtjänar en jobbig period på ett eller annat sätt.

Bibeln säger att för den som älskar Gud samverkar allt till det bästa. Det är det bästa Gud har för sina ögon när det gäller ditt liv. Han har gett dig löftet att när du förtröstar på Honom så spelar det ingen roll vad som händer runtomkring dig, du kan alltid lita på att det finns en som har ditt bästa för sina ögon. Alltid. Han för dig förr eller senare ut i den plan och tanke som han har för dig. Det är ett löfte.

När Jabes ropade ut sin bön till Herren:”O att du ville välsigna mig och utvidga mitt område och låta din hand vara med mig! O att du ville avvända det som är ont, så att jag slapp att känna någon smärta!”, så sa inte Gud att det har jag ingen lust med utan det står att: cch Gud lät det ske, som han begärde.

Gud hade bara Jabes bästa för sina ögon. Han tyckte inte att det var själviskt av Jabes, och förmanade honom inte att vara ”ödmjuk” eller så. Han accepterade Jabes bön eftersom den var i linje med Hans egen plan för Jabes liv! Att det skulle gå väl, att han skulle få slippa smärta och att han skulle få framgång i det som han företog sig!

Reducera inte Guds tankar för dig genom att tänka mänskligt, köttsligt eller religiöst. Ta till dig Guds glädje över just den du är, och njut av vissheten att oavsett vad som händer i ditt liv så kommer det aldrig bli värre än det bästa för dig! Du behöver inte halka ner i djup förtvivlan när det händer saker – se det bara som stenar på vägen fram till det bästa för dig!

Kanske tycker du att dina förutsättningar inte är lika bra som andras. Det verkar ju ibland gå på räls för folk, och då är det lätt att tänka att om jag bara hade samma möjligheter då skulle det gå bra för mig. Här är grogrunden till avundsjuka, negativitet och destruktiva krafter i våra liv. Men grejen är den att oavsett förutsättningar, så finns Guds bästa plan för oss alltid tillgänglig!

När Abraham och Lot lämnade Egypten och drog mot Kaanans land så skulle de dela på sig. Och Abraham som var den som hade fått kallelsen av Gud, och som väl borde fått det första valet när det gäller vilket landområde han skulle få, ber Lot att välja! Och självklart valde Lot det som såg bäst ut. Det står att Lot lyfte upp sina ögon och såg att hela Jordanslätten var vattenrik överallt…och att området var som Herrens lustgård.

Efter det valet så såg det ut som att hans förutsättningar var mycket bättre än Abrahams. Men det bekymrade inte Abraham. Han blev inte sur och besviken utan gav med glädje det bästa området till Lot!

Abraham visste att om man älskar Gud så samverkar allt till det bästa. Abraham hade Guds välsignelse över sitt liv, och därför kunde inte Lots val av mark bli ett hot mot honom. Lika trygg som Abraham var i Guds plan, lika trygga ska vi vara i det faktum att Gud avsett det som händer, alltid har vårt bästa för sina ögon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *