Ett liv med passion!

Jag tycker att det är så härligt att träffa män­niskor som brinner för något! Det kan vara en tanke, en idé som Gud lagt på deras hjärta och som dom är i full färd med att genomföra. Dom är ihärdiga och har bestämt sig för att inte ge sig.

Oftast är det så att det är motigt på vägen. (än har jag inte träffat någon som gjort något med betydelse, där allt bara gått på räls), men det märkliga är att oavsett motgångar, så kan den som brinner för något ta sig igenom svårigheterna utan att bli nedslagen. Den som håller passionen vid liv, är den som också får se drömmen gå i uppfyl­lelse.
 

 

Låt era hjärtan vara hängivna HERREN, vår Gud, så att ni alltid lever efter hans stadgar och håller hans bud, så som ni nu gör.”  1 Kung 8:61

 

Hängivenheten är väldigt kreativ. Den skapar möjligheter att utföra saker som jag annars inte skulle göra. Hängivenheten ser något framför sig och strävar mot det målet. Den ser varje mot­gång som en möjlighet att vinna seger, och vägrar släppa taget om det som man brinner för.

Jag är inte någon större atlet…(haha…), men jag är en stor beundrare av människor som kan lägga ner hela sina liv för något som dom älskar. Någon älskar att åka skidor och kan satsa hela sitt liv på att träna och träna och träna, för att någon gång i framtiden få hänga den där guldmedaljen om halsen. Jag för min del avstår gärna guld­medaljen, bara jag slipper åka skidor! En annan älskar att springa några hundra meter på tid. Om och om igen springer dom den där sträckan för att om möjligt kunna göra det lite snabbare än förra gången. Kanske kan jag slå rekordet idag, tänker dom. För min del är det trevligare att gå den här sträckan i skogen och lyssna på fåglarna och njuta av dofterna. Varför springa på en och samma bana om och om igen? Så resonerar jag för jag har ing­en passion. Vare sig för skidåkning eller löpning.

Men däremot finns det annat som brinner på mitt hjärta. Sådant som Gud lagt ner där och som jag liksom aldrig kan släppa taget om. Ib­land, är det riktigt motigt, det ser ut som man inte kommer nånstans med det som man har på sitt hjärta, men då måste man fortsätta. Man får ta ett pass till. För om Gud rört vid ens hjärta, så finns passionen där nånstans. Nöden, glöden som driver mig att fortsätta. Och känner man att passionen dalar finns det bara en sak att göra. Det är att gå till honom som en gång gett passionen för att få lågan tänd igen. För finns inte passionen där, så

finns heller inte kraften att fullfölja det man kän­ner sig kallad till. Så därför så får jag komma, om och om igen, och säga: Herre, tänd lågan på nytt igen. Herre, låt mig få brinna för dig!

Det finns en hel värld av människor som behö­ver dig och mig. Alla är vi kallade att betjäna dom på ett eller annat sätt. En kanske skall pre­dika för dom, en annan ge ekonomiska medel, en tredje skall kanske ställa fram mat på bordet till någon, och en fjärde hjälpa människor till arbete, en femte betjäna med sjukvård osv. Bibeln säger att vad ni gör, så gör det av hjärtat. Gör det med passion.

  • Vad ni än gör, gör det av hjärtat, så som ni tjänar Herren och inte människor. Kol 3:23

Passionen hålls vid liv genom att mitt motiv är rätt. Om jag tjänar Herren med allt jag gör, så bevaras passionen. För det är Han som är föremå­let för min passion, inte själva grejen jag gör! Och när jag väl står där, mitt i min kallelse, så har han gett mig ett ljuvligt löfte att ta fasta på: Ty HERRENS ögon överfar hela jorden, för att han med sin kraft skall hjälpa dem som med sina hjär­tan ger sig hän åt honom. 2 Krön.16:9

Jag gillar den attityd som den här bibelversen beskriver. Det står att Gud letar efter männis­kor som han kan få bistå. Han söker efter män­niskor som brinner för honom. Som har ett pas­sionerat hjärta. Som är villig att ge sitt liv för det som bultar på hjärtat. Gud söker efter människor att samarbeta med, människor som inte är nöjda med att tugga på i egen kraft utan som sträcker sig efter något mer.

Han längtar efter att få bistå dig. Kanske har du kört fast. Det är lätt gjort att det som började med passion fastnar i gammal vana, i tråkig rutin. Men då finns det en som vill tända lågan igen. Han vill att du skall brinna för honom, att det som du en gång sett framför dina ögon, ska bli verklighet! Tänk inte: Nää, det är försent för mig, jag har misslyckats så mycket. Om du frågar en sportsman hur många gånger han eller hon miss­lyckats, så kommer du att få höra att det är många gånger! De faller, men reser sig, de snubblar, men kommer upp på fötter igen. De tränar i månader och ser ingen förbättring, men passionen och glöden driver dem att fortsätta lite till, och sen…plötsligt så står dom där. Högst upp på pallen, framme vid målet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *