Det var för Dig

Många människor går omkring och kämpar med dåligt självförtroende. Man tycker att man misslyckats så mycket, man vågar inte tro att man någonsin kommer att lyckas igen. När möjligheter kommer i livet så vågar man inte ta dom av rädsla för att historien skall upprepa sig. För om man miss¬lyckats flera gånger tidigare, hur ska man våga igen?
Andra är uppväxta med att höra en massa negativa ord: Du duger aldrig något till, det kommer aldrig att bli något av dig. Det finns dom som fått höra att deras utseende inte duger till och därför har man tappat allt självförtroende i gemenskap med andra människor. Orden ringer i huvudet och vill liksom aldrig släppa. Det är som att de negativa orden har skapat ett liv av misslyckande och nederlag, och man upplever besvikelse efter besvikelse.

En kvinna jag mötte en gång hade vid ett tillfälle fått höra av en manlig så kallad vän: ”Jag vet inte vem skulle vilja ha dig…du är så udda…” Den kvinnan vågade aldrig någon gång tro på att hon kunde bli älskad…en enda mening formade hela hennes liv av ensamhet. Många har blivit svikna av dom som de trodde var deras bästa vänner, andra har blivit bedragna och lurade och står kvar med en känsla av övergivenhet som gör att de aldrig vågat lita på någon igen. Hur ska man kunna känna tillit till någon när man blivit behandlad så illa?

När Jesus dog på Golgata, när han utsattes för hån och förakt av människor, så gjorde Han det för att Han älskade Dig så mycket. Det som drev Honom att ta sig igenom den romerska pryglingen med 39 piskrapp av läderpiskor med benbitar i ändarna, var kärlek till Dig! När Han hängde där på korset och ryggen som efter slagen mest liknade ”en upplöjd åker”, värkte och när spikarna smärtade, så var det kärlek till oss människor som gjorde att Han inte gav upp och sa: Nej, det här är för jobbigt… jag vill inte längre ge mitt liv för människorna!

Någon…Jesus älskade dig så mycket att det var värt allt hån och förakt, all smärta och plåga för att du skulle få uppleva verklig och sann kärlek. Jesu kärlek. Den kärleken får vi aldrig förväxla med det som världen idag kallar kärlek….känslor som åker upp och ner och som växlar fortare än vädret. Jesu kärlek till dig var så stor att den tog sig igenom den mest outhärdliga smärta. Allt för att du skulle kunna få känna värmen, gemenskapen och kärleken från Gud i ditt liv.

Det finns en riktig, verklig kärlek! Den finns hos Jesus. Den kärleken är befriande! Den löser oss från ord som människor uttalat, och den får oss att se på saker i ett nytt ljus. Vad spelar det för roll vad människor har sagt till mig när Jesus själv har sagt nåt annat! Han säger ”Jag älskar dig”! Det är allt som betyder nåt!

Bibeln säger att Guds kärlek fördriver all fruktan i våra liv. När vi lyssnar till Hans ord och tar till oss det så förvandlar det oss fullständigt! Fruktan för misslyckande försvinner… Jag vågar på nytt igen för jag vet att om jag skulle misslyckas så landar jag mjukt, jag vet att Jesus alltid älskar mig. Han förlåter, han upprättar och Han helar! Fruktan för vad människor ska säga försvinner. Jag vet att även om människor ord kan såra mig, så har jag en som alltid är på min sida och som helar varje sår och upprättar mig från allt! Fruktan för att bli övergiven och sviken försvinner.

Jag vet att visst kan det vara så att människor runtom kring mig sviker….men jag vet att Jesus sviker mig aldrig! Han finns alltid där! Han har bevisat sin kärlek genom att ge sitt LIV för mig! Vi människor är oerhört älskade av Gud! När Jesus dog och uppstod så gav Han oss möjlighet att få ett evigt liv, och det eviga livet är att lära känna Honom som älskar oss så mycket. Börja lära den Jesus som älskar dig så mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *