Jesus – En Närmare Titt På Vem Han är – Del 6

Jesus lever!

Att Jesus uppstått från de döda och lever idag är en absolut fundamental sanning i den kristna tron. Utan uppståndelse – ingen verklig tro! Jesus vann seger över mörker och död och har därför öppnat vägen för dig och mig att få leva med honom för evigt!

      Jesus var inte kvar i graven!

Mark 16:1-14, Joh.20:1-20

Jesus hade ju redan innan försökt tala om för lärjungarna att Han skulle uppstå, men när de får höra om Hans uppståndelse hade de ändå svårt att tro att det kunde vara sant! Jesus tillrättavisar dem för att de hade så svårt att tro på kvinnornas budskap. Jesus uppstod från de döda – han lever!

      Bevisen är tydliga – Jesus har uppstått!

Joh.19:33-34, Joh.21:1-14,

Många har försökt att bortförklara Jesus uppståndelse, men det är svårt! Det finns icke troende, proffsiga advokater som synat bevisen för uppståndelsen i sömmarna, och som tvingats erkänna att bevisen för hans uppståndelse är mycket tydliga! En del säger att Jesus inte var riktigt död, men motsägs av bibeln som beskriver Jesus först som piskad och torterad, upphängd i sex timmar i stark hetta, och när han sedan dör så sticker en soldat upp ett svärd i sidan, och ut kommer blod och vatten. Det är ett medicinskt tecken på att döden inträtt – blodet har koagulerat och skilt sig från blodplasman. Att Jesus i det skicket – alltså död – skulle kunna flytta en sten på något ton sådär finns inte en enda vettig person som kan tro på…! Sen finns det fler tankar t.ex. att lärjungarna skulle ha fört bort kroppen och sen sagt att Jesus uppstått. Men det är ganska osannolikt med tanke på allt de fick genomlida av förföljelse för sin tro på uppståndelsen. Många av dem blev avrättade på grund av det! Vem offrar livet för en lögn?

En del tror att när Jesus visade sig för lärjungarna så var det bara hallucinationer, men den teorin faller på det faktum att hallucinationer får man inte i grupp…Jesus visade sig för över 500 personer, och visade sig för lärjungarna vid flera olika tillfällen under sex veckors tid.

      Gå därför ut!

Mark.16:14-20,  Matt.28:18-20

Det första Jesus säger till lärjungarna efter sin uppståndelse är: Varför är ni så tröga till att tro på det här. Han ger dem en tillrättavisning för deras otro, och sen säger han till dem att gå ut i hela världen och predika budskapet! Jesus har nu vunnit seger – han har all makt, och vårt uppdrag är att leva i det!

      Djävulen blev fullständigt besegrad!

Kol.2:13-15, 1 Joh.3:8, Upp. 1:18, Fil.2:9-11,

Jesus fullständigt krossade djävulens makt! Djävulen är besegrad och du och jag får leva i denna verklighet! Hela anledningen till att Jesus kom var att han skulle göra om intet djävulens gärningar. Han har idag den fullständiga makten, och alla namn måste böja sig: du och jag, kungar och regenter, sjukdomsnamn, demoner och allt som har ett namn!

      Död och sjukdom har inte längre någon makt över oss

Joh.11:25-25, 1 Petr.2:24, Jak.4:7,

Jesus gav oss möjlighet till ett evigt liv när han uppstod, och han gav oss också seger över sjukdom. Vi har fått en rättighet av Gud att stå emot fienden när han kommer för att stjäla saker och ting i våra liv, oavsett var det är. Men om vi inte tror på det får vi heller aldrig se det verksamt! Gud förväntar oss att vi tar hans ord på allvar och varje dag lever i detta underbara faktum att Jesus vår Frälsare lever och har besegrat all ont!

Samtalsfrågor:
Har du mött skeptiska tankegångar när det gäller tron på att Jesus skulle uppstå? Vilka i så fall?
Är det svårt att tro att Jesus verkligen besegrad djävulen när man ser så mycket ont i världen?
Hur ska vi göra för att verkligen få ut budskapet om att Jesus har segrat?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *