Bekänn din tro för andra

B8

Ibland kan det kännas nervöst när man ska berätta för andra att man börjat tro på Jesus. Man undrar vad folk ska säga och hur dom ska reagera. Men bekännelsen är en självklar del av tron på Jesus. Min tro blir starkare när jag berättar om den för andra!

 

Ty om du med din mun bekänner att Jesus är herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli räddad. Hjärtats tro leder till rättfärdighet och munnens bekännelse till räddning. Rom.10:9-10

 

1. Det är naturligt att berätta!

Alldeles oavsett vad vi varit med om, så vill vi ju berätta om det för andra. I alla fall om det är positivt. Så är det ju också med tron på Jesus. Det är självklart att man vill dela med sig…. andra måste ju också få del av det här! Det hjärtat är fullt av det talar munnen! Jesu lärjungar kunde inte tiga med vad dom sett och hört, och det kvittade vad folk försökte göra för att tysta dom så det gick inte – det bubblade över!

Joh.1.40-42, Apg.4:20

 

2. ”Jag kan inte så mycket…”

Det brukar vara en av de största trösklarna…det där med att man inte kan så mycket. Man skulle ju gärna vilja förklara allt om frälsningen osv. Men kom ihåg att du är inte kallad att avge en avhandling – bara att berätta om vad Jesus gjort för dig och vad du varit med om! Ge dig inte in i en massa diskussioner… dom leder ingen vart. Din personliga upplevelse – det är ditt vittnesbörd!

Luk 24:46-48, Apg. 1:8, Apg.20:24

3. Bekännelsen väcker tro

Att bekänna sin tro är också viktigt för min tro på Jesus. När bekänner min tro stadfästs tron i mitt liv. Ibland är man rädd att man ska förlora tron pga av hur människor i min omgivning reagerar, med ofta är det tvärtom. Jag blir starkare i min tro när jag vågar berätta om den! Det finns kraft i bekännelsen! Därför behöver jag heller aldrig vara rädd för människors reaktioner. Tron på Jesus håller!

Men mitt vittnesbörd väcker givetvis också tro i andra människors liv! Det har visat sig att de som är mest effektiva att förklara den kristna tron för andra, och som får leda flest till Jesus, är de som är nykristna. Det finns en glöd och en entusiasm hos dig som precis funnit din tro på Jesus, som är helt oemotståndlig! Människor kan se äktheten och förvandlingen och det skapar en visshet om att budskapet är sant!

Matt.5:11-16