Bönen- Din Gemenskap Med Gud!

B3

När man är frälst är man aldrig ensam, för Gud har lovat att alltid vara med den som tillhör Honom. Du kan varje dag be och ha gemenskap med Gud, och Han lyssnar på dig. Han älskar dig och är mån om dig på alla sätt.

Och Herren är den som går framför dig, han skall vara med dig, han skall inte lämna dig eller överge dig. Du må inte frukta och inte vara förfärad.” 5. Mos.31:8

 

1. Gud vill ha gemenskap med dig.

Jesus umgicks alltid med sin Fader i himmelen. Om Han hade för mycket folk omkring sig, så drog han sig undan till en enskild plats för att få vara för sig själv och be. Du och jag får också vara tillsammans med Gud. I bönen kan vi samtala med Gud om allt som finns på vårt hjärta, och Han lyssnar. Gud längtar efter att ha gemenskap med dig! Han lyssnar till dig, men talar också in i ditt hjärta!

Ju mer du umgås med Gud, ju mer lär du känna Honom och Hans röst! Någon har sagt: Kristendom är inte en religion den är en relation!

Matt. 6:9-15 Matt. 14:23, 1 Kor. 1:9,

 

2. Gemenskapen med Gud gör dig trygg.

När man är van att alltid vara tvungen att klara allting själv, utan hjälp ifrån Gud, så kan det ibland va svårt att verkligen be för varje liten sak, men det får vi göra. Vi kan lämna allt till Jesus. Små saker som stora saker. Vi får uttrycka allt vi känner; oro, längtan, behov m.m., men också glädje och tacksamhet! Bibeln säger att vi ska kasta alla bekymmer på Honom! Han vill att vi ska vara trygga tillsammans med honom! Han är din allra bäste vän och sviker dig aldrig!

Matt. 6:25-34 Luk. 11:9 – 10, Fil.4:6-7, 1 Petr. 5:7,

3. “Gå in i din kammare”

Man kan alltid be till Gud, du måste inte vara i kyrkan, eller på någon speciell plats. Du kan be när du står och diskar, kör bil eller promenerar. Men det är också viktigt att du hittar din egen lilla bönevrå. Det behöver inte betyda ett särskilt ställe, utan viktigast är att du varje dag hittar en stund där du ostört kan samtala med Gud. Ditt hjärta – din “inre kammare” längtar efter Gud! Ibland kan det vara svårt att hitta tid, men då får vi komma ihåg att tiden för bön “får” vi inte – den får vi ta oss! Tiden med Gud är som med generatorn på bilen – den laddar upp oss så vi fungerar bra!

Ps. 84.3 Matt.6:6, 1 Tess. 5:16-18