Lovsången – En Kärlekssång Till Gud

B14

Sång och musik har alltid hört ihop med kristna församlingen. Gud uppmuntrar oss att använda våra sång och musikgåvor. Så här står det t.ex. ”Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung med tacksamhet Guds lov i era hjärtan.” Kol 3:16 Men det finns en sång som är alldeles speciell, nämligen lovsången. Den sången riktar vi inte till varandra utan direkt till gud.

 

Han lade i min mun en ny sång, en lovsång till vår Gud. Det skola många se och varda häpna, och skola förtrösta på HERREN. Ps. 40:3-4

 

1. Alla kan lovsjunga

När man blir kristen är det naturligt att också visa Gud att man älskar Honom! Vi älskar Honom för den han är och för det Han gjort för oss. Genom hela bibeln möter vi människor som lovsjunger och upphöjer Guds namn. Gud har lagt ner en ny sång i dej som är kristen, avsett om du tycker du kan sjunga eller inte! Lovsång har inte med hur vackert vi sjunger att göra, utan det är ett sätt att uttrycka vår kärlek till Gud. Inifrån vårt hjärta kommer en kärlekssång till Gud! Lovsång är faktiskt mer än sång, det är en livsstil. Allt jag gör för Gud skall vara som en lovsång till honom!

Apg 2:46, Ps. 146:2, 145:1, 147:1, 63:4-5,

 

2. Lovsång och tacksamhet

Vi vet alla hur viktigt det är att tacka när man får något. Det tillhör vanlig hövlighet! Hur mycket ska vi då inte tacka Gud som gjort så mycket för oss! Jesus tog alla våra synder på sig och vi kan nu leva fria och trygga tillsammans med Gud! Han ger oss allt vad vi behöver och sviker oss aldrig! Allt detta är förstås värt att lova och prisa Honom för i all evighet! I bibeln kan vi läsa om hur människor blir botade tex, och det som händer är att de börjar tacka och prisa Gud! I himlen pågår ständig lovsång och tacksamhet, och vi får vara med när änglarna 24 timmar om dygnet prisar och upphöjer Gud!

Luk 2:20, Ps 103:2 , Apg 3:8-9 Luk 1:64, Luk 18:43

 

3. Man kan alltid lovsjunga

Ibland känns det som att man inte har lust att sjunga lovsång. Vissa dagar är jobbiga och det kan kännas som om Gud inte älskar en överhuvudtaget. Men då är det viktigt att lovsjunga Gud i alla fall! Vi lovar nämligen Gud för den vi vet att Han är, för den Bibeln säger att Han är, inte för hur det känns idag! Om vi har bekymmer och problem så vet vi att det inte kommer från Gud, så därför kan vi istället bestämma oss för att lova och tacka Gud som hjälper oss ur problemen! Om du börjar praktisera detta kommer du att få upptäcka en oerhörd kraft och styrka i ditt vardagsliv. Gud blir stor och problemen mindre!

Ps. 34:2, Apg. 16:16-26, Fil. 4:6-7 , Upp. 4:9-11