Du kan Bli Helad!

B13

När Jesus gick omkring här på jorden så visade han vad som var Guds vilja för oss människor. Det var Guds vilja att vår synd skulle bli förlåten, men också att vi skulle få vara friska och hela! Därför botade Jesus alltid de människor som kom till honom!

 

…hur Gud smorde Jesus från Nasaret med den helige Andes kraft, han som gick omkring och gjorde gott och botade alla som var i djävulens våld, ty Gud var med honom. Apg.10:38

 

1. Jesus botade alla som kom till honom

Sjukdom kommer aldrig från Gud, utan sjukdom kommer från fienden, satan. Genom att synden kom in i världen, så kom också sjukdom och död och lidande. Men Jesus deklarerade att han kom för att göra ”djävulens gärningar om intet”! Jesus besegrade fi enden på Golgata, och därför har vi idag möjlighet att genom Jesus få uppleva hur Gud helar och hjälper oss! Underbart, eller hur! Överallt dit Jesus gick, kom människor som var sjuka och han botade dem. Lama kunde gå igen, blinda fi ck sin syn, döva hörde och stumma kunde tala. Jesus botade alla som kom till honom!

1Joh 3:8, Joh.10:10, Matt 4:23-24, Matt 15:30, Mark. 5:25-34, Mark.8:22-26, Luk.7:11-17

 

2. Jesus bar våra sjukdomar på korset!

När Jesus dog på Golgata så blev han slagen och piskad. Tortyr skulle vi kalla det idag. Han var så plågad att de som såg honom vände bort sitt ansikte. Det var så svårt att se. Men Bibeln säger att det var våra sjukdomar han bar, och våra smärtor, som han lade på sig. Han blev plågad för att du och jag skulle få möjlighet att ta emot helande! Ordet ”frälsning” betyder inte bara frihet från synd, det

Jes. 53:3-5, 1 Petr 2:24, Matt.8:14-17

 

3. Vi tar emot helande i tro!

När vi blir frälsta så aktiverar vi vår tro, eller hur? Vi tror att Gud förlåtit oss och att vi är Guds barn. På samma sätt får vi tro att Gud helar oss från våra sjukdomar! Vi tar emot Hans helande genom tro! Vi behöver inte undra om han vill, eftersom han redan visat det på korset. Han vill hela! Vi behöver inte undra om vi är tillräckligt goda, tillräckligt heliga osv. Allt som Gud ger oss är av nåd! Även om vi misslyckas ibland, så får vi ialla fall ta emot hans helande kraft. Vi kan inte förtjäna något av det som Gud ger! Vi får bara ta emot! Till den kristnes uppdrag hör också att be för andra människor! När Jesus sände ut sina lärjungar så gav han dem makt att också bota sjukdomar. På samma sätt har vi också fått uppdraget att be för sjuka.

Matt.8:5-13, Matt 9:27-31, Mark.9:17-22, Luk.9:1-6. Mark.16:15-20