Ett Liv Med Mening

A6

Många undrar:Var kommer jag ifrån, varför kom jag hit till jorden, och vad är det för mening med alltihop? Är det bara att leva några år, arbeta, skaffa familj och sen inget mer? En del människor känner sig väldigt övergivna vid den tanken, och plågas av att inte finna någon mening med sitt liv.

Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de skall ha liv, och liv i överflöd. Joh. 10:10

 

1. Du är inte en slump!

Vår tids tro på olika sekulara teorier om hur livet kommit till, har skapat en fruktansvärd känsla av tomhet och meningslöshet. Om det inte fi nns en tanke med att jag är på jorden, hur blir livet då meningsfullt? Vem vill vara en slump? Vem vill vara utslängd och ensam i en värld med så mycket ont och mörkt? Vissheten om att det fi nns en Skapare som skapat allt och som har en tanke med våra liv, ger livet ett helt annat perspektiv. Vi är inte ensamma och övergivna eller utan mål och mening. Gud vår Skapare har format oss ”övermåttan underbart” och har en gudomlig, och härlig plan med allt Han skapat!

1 Mos.1, Ps.139:14-18, Jer.1:5, Gal.1:15-16,

 

2. Ett överflödande liv!

 

Gud hade aldrig tänkt att vi skulle leva ensamma, utan Honom. Ingen människa är skapad att klara sig själv. Därför är den viktigaste meningen med våra liv att ha gemenskap med Gud. Bibeln säger att vi är ”kallade” till gemenskap med honom. Han älskar oss och väntar på den dagen då vi vänder oss till honom igen! Han har kommit för att vi ska få leva ett verkligt innehållsrikt liv och inte ett liv i förvirring och meningslöshet. Jesus säger själv att han har kommit för att ge oss liv – till och med i överflöd!

I Kor 1:9, Joh.10:10, 1 Joh 5:12,

 

3.Gud har en plan för dig

Bibeln säger att redan innan du var född hade Gud tänkt något om dig. Han har gett dig den personlighet du har och har lagt ner i dig de gåvor och talanger som just du fått. Det är ingen tillfällighet att du är skapad som du är! Därför har också Gud en underbar plan med ditt liv, som Han bara längtar efter att få föra dig in i! Han har inget intresse av att styra dig som en robot, men Han vill ge dig inspiration och mod att göra det som Han lagt ner i inuti dig! Våga söka Gud för ditt liv, och du kommer att upptäcka hur viktigt och värdefullt ditt liv blir!

Jes. 55:8-9, Jer.29:11, Sak.4:6, Fil 2:13