Hur kan Jag Bli Frälst?

A5

Hur kan man frälst? Hur ska man göra och vad krävs av mig? Frågorna kan vara många, men svaret är faktiskt ganska enkelt! Ty om du med din mun bekänner att Jesus är herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, då blir du frälst.

 

Hjärtats tro leder till rättfärdighet och munnens bekännelse till frälsning. Rom.10:9-10

 

1. Vänd om och tro på Jesus!

Det första steget som till frälsning är att vända om. Man måste inse att man faktiskt är på fel väg och att man behöver förändra sitt liv. Det handlar inte så mycket om känslor och upplevelser utan mest om ett beslut. Jag beslutar mig för att Jesus nu får bli Herre i mitt liv. Jag inser att jag inte klarar att rädda mig själv, jag behöver Jesus! Frälsningen tar man nämligen emot i tro.

Du behöver inte prestera något för att uppnå något visst krav. Gud har redan sett att du inte klarar det. Din förmåga räcker inte. Bara tron på Jesus, att han dog och uppstod för din skull, räddar dig!

Joh 1:12, Kol. 1:13, Ps. 103:3, Matt. 4:17

 

2. Ta emot förlåtelse för dina synder!

För det andra behöver du ta emot Guds förlåtelse för dina synder. Det är dom som skiljer dig från Gud. Det räcker inte med att veta att han kan förlåta synd, du måste få förlåtelse för dina synder. Jesus måste få bli bli din personlige Frälsare. När du gjort det blir du förlåten. Fullständigt. Det gamla är förgånget, och något nytt har kommit! Gud glömmer det du gjort och kommer aldrig mer ihåg det! Du blir fri från synd och skuld.

Tacka så Jesus för att Han älskar dig och för att all synd nu är borta! Det är värt att lova Herren för i evighet! Så här kan en frälsningsbön låta:

Tack Jesus för att du älskar mig. Tack att du dog på Golgata för mina synder och att du uppstod igen för att ge mig evigt liv. Jesus jag ber dig om förlåtelse för alla mina synder. Tack att du gör mig fullständigt ren. Jesus jag bekännner dig som Herre och jag vill nu tillhöra dig Jag tackar dig att jag nu får va Guds barn! Från och med nu så vill jag följa dig! Amen.

Ef.1:7, 1 Joh.1:9, Rom. 8:1,

 

3. Bekänn Jesus

Att bekänna sin tro hör också till frälsningen. Med munnens bekännelse befäster du din tro. Berätta för någon vän om din omvändelse!

Nu börjar ditt nya liv med Jesus! Du kommer du att upptäcka att Jesus är med dig för att hjälpa dig. Be till honom varje dag, tacka honom för det han gjort för dig och läs Bibeln. Ta också kontakt med en kristen församling eller en kristen vän. Det är inte bra att leva ensam med sin tro.

Rom.10:9-10, Joh.10:10-15,